Optička Umjetnost

Optička i Kinetička umjetnost

Op art ili Optička umjetnost vas poziva da aktivno pogledate sliku i igrate se kinetičkim i  optičkim efektima koje je umjetnik stvorio. Moje slike su statične ali ih vaš mozak može staviti u virtualni pokret te im može po želji promijeniti vizualnu percepciju. Ovo je sve moguće jer dizajn i aplicirane boje kriju nekoliko sadržaja koje aktivno oko može percipirati kao konkavne ili konveksne. Moj rad se sastoji u korištenju abstraktnih i polufigurativnih oblika i boja da bi se stvorile duple slike koje su u savršenoj ravnoteži.

Serigrafija dopušta skoro savršeno apliciranje boja tako da detalji ne privlače vaše oko. Na taj način možete zaboraviti materijalnost slike i fokusirati se na suštinu slikovne poruke što je kinetički moment.

Sada je na vama da pokušate, uhvatite točku ravnoteže i usavršite prebacivanje iz jednog u drugi sadržaj. Na taj način aktivno sudjelujete u pokretanju mojih slika!

Kako sam se zainteresirao za Optičku i Kinetičku umjetnost?

Uz istraživanje estetike boja i oblika, ravnoteže i harmonije kroz korištenje Zlatnog reza moram spomenuti i Jogu koju prakticiram već duže vrijeme. Moja djela vas pozivaju da počnete prakticirati mentalnu Jogu poput Tibetanske mandale s kojom sam se upoznao  dok sam studirao u L’ecole des Beaux Arts. Profinjenost Kinetičke umjetnosti sam upoznao radeći u studiju Victora Vasarelyja. Igrajući se pokretom kroz moje slike i serigrafiju zapravo vježbate mozak  i to vježbama sličnim meditaciji koja vas poziva na introspekciju.

Thème : Overlay par Kaira.